suit

Как да избереш перфектния костюм

Не всеки костюм подхожда на всеки тип тяло. Независимо дали сте нисък, висок, слаб, пълен или строен трябва да спазвате някои съвети при избора на официално облекло.

Намирането на подходящия костюм не трябва да е като игра на покер.

Затова в следващите редове ще намерите подробно ръководство за вида костюм, който най-добре ще подхожда на вашата фигура.

# Ако сте по-нисък


Ако сте изтеглили късата клечка в генетиката, не се притеснявайте!

Просто “Мислете линейно” – казва Тим Ардрън, ръководител на частната шивашка работилница Gievers & Hawkes, която има повече от 200 години опит в обличането на всички – от Майкъл Джексън до Херцогът на Кеймбридж.

С други думи, целта е да създадете една дълга линия от главата до петите.

“Един изчистен панталон с ръбове, който да носите малко по-високо на ханша ще придаде дължина на краката”, допълва Ардрън.

Няколкото сантиметра панталон падащи върху обувките ви обаче, ще ви направят да изглеждате визуално по-ниски. Балансирайте това с по-нормална дължина на сакото.

Много марки и търговци предлагат “къси” версии на костюмите си. Това удължава вашите крака, докато дълбоката V-образна форма, създадена от сакото гарантира, че торсът ви не изглежда прекалено малък.

Маншетът, надничащ откъм ръкава на сакото ви, също може да помогне на костюма да изглежда пропорционално по-малък, а не по-голям размер, който се носи от дете. В същото време, вие искате форма в раменете, за да балансирате главата си, която може да изглежда непропорционално голяма. Диагонала на най-високата точка на ревера едновременно осигурява вертикална линия и малко хоризонтален наклон.

# Ако сте по-висок


Мъжете в тази категория имат проблеми противоположни на тези, които имат ниските мъже. Следователно няма да е изненада, че решенията ще са огледални. По-конкретно – целта е да разчупите огромното пространство между главата и пръстите на краката си.

Вашите панталони трябва да се пречупват в обувките ви: всеки намек за пречупване ще изглежда все едно вашият костюм се е свил, същото важи и за късите ръкави.

“Висок сте, така че не се опитвайте да покажете прекалено много от себе си” – казва Кампбел Кери, директор на Huntsman, друг запален редактор на Savile Row открита през 1849 година.

Твоето сако трябва да бъде по-дълго, за да намали дължината на краката.

“Не падайте в капана да показвате висящ панталон или още по-лошо, риза, която се показва под якето” – казва Кери

Що се отнася до копчетата на саката има противоречиви мнения относно това дали една трета разчупва торса или го подчертава.

Простият отговор е, че зависи от разположението: трите копчета създават дълга линия в една посока; две копчета правят същото, но в другата посока. Нито едното е добре изглеждащо и полезно. Допълнителен малък джоб (малко джобче разположено обикновено над десния джоб) ще ви обърка като създаде илюзията, че имате квадратен джоб. Това са дизайнерски трикове, които изпращат окото за проверка настрани.

# Ако сте по-слаб


Слабите мъже споделят проблемите на ниските и високите мъже, но предимно на високите.

Слабите джентълмени трябва да следват същите съвети, като по-високите си събратя – казва Гейвс Ардън. Целта на шивачите е да прикриват странностите или фигурата ви, а не да акцентират върху тях.

Вашата цел е да добавите някаква тежест към физиката си. Нагънати панталони с маншети и още по-тежки тъкани като вълна ще подсилят перспективата на зрителя. Карирано сако с копчета ще насърчи латералното мислене, ще ви предостави визуални облаги много по-бързо.

Докато може да искате стандартни, а не тънки ревери, за да се противопоставят на вашите нравственост, а може би малко допълнително рамо подложка като късото момче, винаги пазете всичко широко пропорционално на тялото и главата си.

# Ако сте по-пълен


Сако и панталон с висока талия са твоите най-добри приятели.

Подходящи са по-леки тъкани като памукът, който може да отнеме няколко оптични килограма. Не правете често срещаната грешка да се натъпкате в дрехите, за да се опитате да скриете обиколката си.

По този начин само ще я увеличите. Сакото трябва плавно да приляга на раменете ви. Наклона на джобовете при панталоните може да създаде илюзията за тясна талия при условие, че не се пръсват по шевовете.

# Ако сте атлетичен

Тренирате ли? Поздравления: имате шанс костюмът да ви пасне идеално.

“Въпрос на пропорция е: баланс между талия и широки рамене”, казва Ардрън от Gieves. – Виждам прекалено много млади хора, които се разхождат наоколо със сака, закопчани така, че всеки момент копчето ще изскочи.

Дрехите и начина, по който са ушити имат за цел да подчертават формите ви по начин, по който това правят тренировките във фитнес залата.

По подобен начин, прекалено вталените панталони ще ви накарат да изглеждате като Джони Браво: балансът винаги е по-елегантният избор.

Малко по-дългото яке ще придаде на вашите пилешки крака пълнеж.

Единственият истински проблем, който хората с този тип тяло имат, е:

“Готовият костюм е винаги труден за носене, тъй като индустрията има склонност да очаква огромен гръден кош в комбинация с голям корем, за да пасне като по поръчка.” , казва Кембъл от Huntsman.


Съвет: Ако не можете да си намерите готов костюм намерете търговец от който да купите панталон и сако поотделно или посетете дизайнер, който да направи костюм по ваш вкус и размери.


Виж още:

20 златни правила за мъжка мода

Как да подбереш цвета на вратовръзката си

Сподели статията:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of