Ако имате история, която искате да разкажете – направете го.

Ако имате идея, която искате да реализирате – направете го!

Ако имате мечта, която ще направи света едно по-добро място, е ваша отговорност да я споделите с всички нас. Няма да е лесно.

Всички се изправяме пред страхове, съмнения, въпроси и емоции.

Вдъхновени от различни известни личности следващите редове ще ви помогнат да преодолеете тези чувства, за да разгърнете своята креативност.

# Страхът ни казва какво да правим


Страхът те е парализирал? Това е добър знак. Страхът е нещо хубаво. Както съмнението, така и страхът е индикатор, той ни казва какво да правим. Запомнете едно правило: Колкото повече се страхувате от работа или обаждане, толкова по сигурно е, че трябва да го направите. Съпротивата се проявява като страх. Степента на страх се равнява на силата на съпротивата. Следователно, колкото повече се страхуваме за нещо, толкова по-сигурно е, че това начинание е важно за нас и за растежа на душата ни. – Стивън Пресфийлд

# Започнете с нещо малко


Всичко, което трябва да направим е да си кажем: “Кое е най-малкото нещо, което мога да овладея и кое е най-страшното, което мога да направя пред малък брой хора, които могат да ме научат как да танцувам със страха?” Щом се вслушаме в това, просто осъзнаваме, че това не е фатално.

– Сет Годин

Психическата твърдост е умение и като всяко умение, то може да бъде развито. Да се научите да преодолявате страха е като изграждането на нов навик.

# Бягай право към страха…


Когато мислиш да правиш нещо и се чувстваш уплашен, когато се чувстваш сякаш голям лъв чака на финалната права и реве свирепо, за да те разкъса… ти просто трябва да се насочиш към този лъв. Бягай към звяра. – Тина Есмайкър

Не е ваша работа да си забранявате. Не е ваша работа да отхвърляте себе си, да обсъждате стойността или достойнството на своите идеи. Задачата ви е да създавате. Работата ви е да споделяте, да преодолявате страха си и да преминете успешно състезанието.

Да, ако създадете нещо, хората могат да го осъдят или да не го харесат.

Но ако не създавате и не споделяте нещата, които държите вътре в себе си, тогава ще извършите далеч по-лошото престъпление – ще отхвърлите себе си.

 # Този момент е толкова добър, колкото и всеки друг


Ужасно е да чакаш, докато се почувстваш готов. Чувствам, че всъщност никой не е готов да прави нищо. Съществува само сега. И можеш да го направиш точно сега. Мисля си, че съм уверен, в готовността си да скоча с бънджи или нещо подобно – е, не съм. Не съм супер герой. Но мисля, че сега моментът е толкова подходящ, колкото и всеки друг.

– Хю Лори

Никога няма да се почувствате сякаш е настъпило точното време. Не чакайте някой да ви даде разрешение да започнете. Никой няма да ви заговори, да ви номинира, да ви назначи, да ви избере и да каже: “Сега е време да започнете.”

Позволи си. Успешните хора започват, преди да са се почувствали готови.

# Успелите личности устояват


На онези човешки същества, които ме интересуват, желая страдание, болест, унижение – бих искал те да не останат незапознати с дълбоката самоувереност, мъчение, нещастие: не съжалявам за тях, защото им пожелавам единственото, което днес може да докаже дали си струва нещо или не – че човек ще издържи. – Фридрих Ницше

В крайна сметка, шансът да продължим чрез съмнение, страх и отлагане е една от най-големите възможности, които имаме за самооткриване.

Живейте на арената, вместо да съдите от тълпата.  По-вълнуващо е там долу. Независимо дали печелите или губите, борбата е наградата, която заслужавате.

Може ли нещо да е по-тъжно, от това да не бъде свършено? Да – нещо, което никога не е било започнато. – Кристина Росети

Допринасяйте за света около вас. Създавайте и споделяйте блясъка, който се крие вътре в самите вас. Животът не е предназначен само, за да бъдат консумирани нещата, които създават другите.